|
puranjih jeter |
|
masla |
|
šalotka |
|
konjaka |
|
čiste zelenjavne ali kurje juhe |
|
cvetkov cvetače |
|
gomoljne zelene |
|
zamrznjenega graha |
|
želatine v prahu |
|
soli |
|
popra |
|
majerona |
puranja jetra, grah, žaletina
Jetra narežemo na lističe, šalotki očistimo in sesekljamo. V kozici stopimo maslo, dodamo šalotko, mešamo in pražimo, da postekleni. Nato dodamo jetra, naprej mešamo in pražimo 3 minute. Začinimo z majaronom in poprom, prilijemo konjak, premešamo, prilijemo juho, pokrito dušimo še 10 minut in odstavimo, da se malo ohladi. Nato zmiksamo in solimo po okusu.
Cvetačo in na kockice narezano zeleno skuhamo v slani vodi, nato dobro odcedimo in zmiksamo. Posebej skuhamo grah. Ko je kuhan, ga poberemo iz vode in damo na dno podolgovatega modela. Želatino namočimo v nekaj žlicah hladne vode, nato jo stopimo v 4,5 dl vode, v kateri smo kuhali grah. Glede razmerja in priprave se ravnamo po navodilih, ki so napisana na vrečki.
Približno 1 dl želatine nalijemo na dno modela in ga za nekaj minut postavimo v hladilnik, da se želatina strdi. Drugi del želatine zmešamo s cvetačnim pirejem in damo na grah v želatini, zmes poravnamo in model postavimo v hladilnik, da se strdi. Tretji del želatine vmešamo v pašteto in jo damo na cvetačni pire, poravnamo, model pokrijemo in najmanj za 3 ure ali kar čez noč postavimo v hladilnik.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.