|
večji čvrst jajčevec |
|
mletega mesa (govedine ali mešanega) |
|
čebula |
|
korenček |
|
steblo zelene |
|
zrela paradižnika ali nekaj žlic paradižnikove kaše |
|
olivnega olja |
|
moke |
|
sladke paprike (po želji) |
|
kratkih testenin |
|
masla |
testenine, meso, jajčevci
Jajčevec očistimo in narežemo na 1 cm velike kocke, jih posolimo, potresemo z moko in pustimo stati nekaj minut. Čebulo, korenček in zeleno na drobno sesekljamo.
V posodi v vročem olju najprej zlato ocvremo kocke jajčevca, nato jih poberemo iz olja in preložimo na krožnik. V posodo damo mešanico čebule, korenčka in zelene, mešamo in pražimo, da se vse malo zmehča. Nato dodamo meso ter naprej mešamo in pražimo nekaj minut, da meso spremeni barvo in se razdrobi.
Omako začinimo s sladko papriko, soljo in poprom, primešamo sesekljan paradižnik ali paradižnikovo kašo, dodamo jajčevce in pokrito kuhamo 20 minut.
Medtem ko se omaka kuha, v loncu zavremo vodo za kuhanje testenin. Ko voda zavre, jo solimo in dodamo maslo. V krop stresemo testenine in jih skuhamo toliko, da ostanejo še čvrste. Kuhane testenine odcedimo, jih zmešamo z omako in postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.