|
rdeči papriki |
|
zeleni papriki |
|
rumeni papriki |
|
korenja |
|
soli |
|
soli |
|
sladke smetane |
|
želatine v prahu |
|
čiste zelenjavne juhe |
paprika, želatina, smetana
Papriko umijemo, očistimo in narežemo na kose. Vsako barvo paprike posebej zmiksamo in damo v skledo. Želatino namočimo v 4 žlicah vode, nato jo stopimo v vreli juhi. Smetano stepemo.
V vsako skledo s papriko damo po 1/3 stopljene želatine in po 1/3 stepene smetane, zmešamo, po okusu solimo in popramo. V podolgovat model damo najprej zmes ene barve in ga postavimo v hladilnik, da se prva plast strdi.
Drugi dve skledi postavimo v toplo vodo, da se želatina ne začne strjevati. Nato nanjo damo zmes druge barve in jo ohladimo, nazadnje ponovimo postopek s tretjo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.