komet, španija, ESA
Svet24.si

Video: Španci in Portugalci osupnili, na nebu modrozelena krogla

bali
Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na eksotičnem Baliju

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Želiš biti v formi?

21. 12. 2016; 08.00
Avtor: Ana K.
Naj ti pomagamo z vajami za vzdržljivost.

Biti aktivna je dobro za veliko stvari. Tvoje zdravje, počutje in konec koncev tudi za samozavest. A vedi, da nikoli ne smeš pretiravati. Sploh, če sodiš v kategorijo začetnic.

Začni počasi in šele nato stopnjuj težavnost vaj. Najstnica ti predstavlja nekaj začetnih vaj. Seveda pa jih lahko potem, ko boš izboljšala vzdržljivost, spremeniš in dodaš težavnejše elemente ter podaljšaš samo dolžino treninga.

Priporočamo ti, da vsako vadbo začneš z lahkotnim tekom. Na ta način boš svoje telo pripravila na napore, ki prihajajo z vajami, prav tako pa bodo le-te tudi učinkovitejše.

Na začetku vadi vsaj trikrat na teden po pol ure, skupaj s tekom za ogrevanje.

1.vaja: Kolebnica


Vaja s kolebnico je idealna za pospešitev srčnega utripa v nekaj sekundah. Torej govorimo o visoko intenzivni vadbi in zategadelj ni dobro, da traja predolgo. Kot začetnici ti priporočamo 30 sekundno preskakovanje kolebnice, s tremi ponovitvami. Najprej trideset sekund z enkratnim poskokom, potem počivaj približno 30 sekund. Drugi set naj bo z vmesnim dvojnim poskokom, to naj ponovna traja 30 sekund z enakim premorom in potem sledi še zadnji, prav tako 30-sekundni del preskakovanja kolebnice, in sicer z vmesnim križanjem not. Ko zaključiš počivaš in se pripraviš na drugo vajo.

2.vaja: Stopanje na klop
Najprej si pripravi manjšo klop. Če je nimaš pri roki, bo stopnica čisto v redu. Vaja poteka na tak način, da najprej z eno nogo stopiš na klop ali stopnico. Ko se s pomočjo te noge uspeš dvigniti, priključiš še drugo nogo in nato topiš dol. Narediš deset ponovitev z vsako nogo, po tri serije. Pri izvedbi vaje bodi pozorna na to, da stopaš na celo stopalo, trup pa mora biti fiksiran. Vajo izvajaj tekoče in čim hitreje.

3.vaja : Počepi s poskokom
Stopala postavi v širino svojih ramen in jih rahlo obrni navzven. Ko se spustiš v počep, težo razporedi po celih stopalih. Zadnjico potisni nazaj. Pozorna bodi na to, da ti kolena ne uidejo preko stopal. Potem pa počep nadgradi še s poskokom. To ponovi desetkrat, po tri sete z vmesnim premorom dvajsetih sekund.

Pa veliko uspeha ;)!

prejšnji članek
Pri katerem športu lahko dobim lepo postavo?
Obsedena!
Pri katerem športu lahko dobim lepo postavo?
naslednji članek
Si želiš videza perfektnih nog?
Obsedena!
Si želiš videza perfektnih nog?
Preberite tudi