foto: Profimedia
Mi imamo idejo, postrezite jih s tuninim namazom, saj je recept popolnoma enostaven, poleg tega pa je priprava hitra, ne glede na to, kakšnega recepta se lotite.
Ponujamo vam nekaj enostavnih receptov za tunin namaz, vi pa si izberite najljubšega in očarajte vaše prijatelje ob njihovem nenapovedanem obisku.
Lahki tunin namaz
Potrebujete: pločevinko tune v lastnem soku, 250 g lahke pasirane skute, žlička česna v prahu, drobnjak in peteršilj.
Postopek: Tuno zmečkamo, dodamo skuto, vse skupaj zmešamo. Dodamo česen, drobnjak in peteršilj, vse skupaj zopet premešamo in namaz shranimo v hladilniku. Priporočamo ga ob črnem ali polnozrnatem kruhu.
Tunin namaz s pašteto
Potrebujete: 3 pločevinke tune, 30 g paštete (npr. Kekec), 2 stroka česna, žlička gorčice, žlica majoneze, žlica stopljenega masla, svež peteršilj, 3 manjše kumarice.
Postopek: Tuni odlijemo olje, dodamo maslo, česen in peteršilj. V mešalnik damo vse sestavine, razen kumaric. Malenkost zmeljemo, da še ohranimo teksturo, kumarice pa zrežemo na drobne koščke in jih vmešamo v namaz. Za pol ure damo namaz v hladilnik, da se sestavine lepo povežejo. Zraven priporočamo popečene toaste, lahko tudi svež kruh.
Zeliščni tunin namaz
Potrebujete: 3 pločevinke tune, majhno limono, polovico čebule, 2 stroka česna, nekaj žlic oljčnega olja, sredozemska zelišča (timijan, origanom bazilika, provansalske začimbe), sol.
Postopek: V mešalnik damo čebulo, česen, zelišča, oljčno olje in ščepec soli. Dobro zmešamo. Zmes prelijemo v posodico in dodamo tuno. Vse premešamo, nato v zmes naribamo limonino lupino in iztisnemo sok polovice limone. Še enkrat premešamo in pustimo stati 20 minut. Postrežemo ob belem kruhu, lahko malenkost popečenem.
Tunin tatarec
Potrebujemo: 3 pločevinke tune, 6 strokov česna, 10 posameznih filejev inčuna, 10 kaper, manjšo čebulo, 10 dag kisle smetane, poper, sol, ščepec mediteranski začimb.
Postopek: Vse sestavine na drobno nasekljamo, zmešamo in nato ohladimo. Ponudimo s popečenimi kruhki.
Tunin namaz s koruzo
Potrebujemo: 3 pločevinke tune, majhno pločevinko koruze, vrečko majoneze ali grški jogurt ali 5 žlic kisle smetane, žlico kisa, peteršilj, baziliko, provansalske začimbe.
Postopek: Vse sestavine zmešamo z žlico, pazimo, da tuna ne ostane v velikih kosih. Ohladimo v hladilniku in postrežemo s popečenimi kruhki francoske štruce ali s popečenim toastom.
Zraven postrezite ...
K tuninim namazom se še posebej prileže Chardonnay ali Rebula, lahko pa ga poskusite tudi ob kakšnem suhem rdečem dalmatinskem vinu. Zraven lahko postrežete še kozarec zelenih ali temnih oliv.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.