Trdo kuhana jajca lahko v hladilniku hranimo tudi do enega tedna.
Obstaja kar nekaj razlogov, zakaj bi morali dnevno pojesti po eno trdo kuhano jajce:
1. Večina hranljivih snovi se nahaja v rumenjaku. Ta je poln vitamina B, železa in vitamina D.
2. Eno veliko jajce ima samo 70 kalorij, kar ga uvršča med nizkokalorične jedi.
3. V jajcih se nahaja veliko aminokisline, imenovane leucin, ki mišicam pomaga pri porabi glukoze, daje moč in energijo. Zato je jajce pametno pojesti pred večjimi telesnimi napori.
4. Tako kot korenje so jajca dobra za oči. Vsebujejo lutein, vrsta karotenoida, ki zaustavlja nastajanje očesnih peg.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.