Tokrat predstavljamo tudi odličen zajtrk, ki si ga lahko privoščite s šparglji.
Za božanski zajtrk potrebujete:
- 500 g špargljev,
- 2 veliki šalotki,
- 6 jajc,
- 2 žlici oljčnega olja,
- skodelica naribanega parmezana,
- sol,
- sveže zmlet poper
Priprava:
Šparglje diagonalno narežemo na 2 do 3 cm dolge koščke, šalotki na tanke rezine in oboje podušimo na olju. Pustimo, da se ohladi in začinimo s soljo in poprom. Stepemo jajca, jih solimo in popramo, dodamo ohlajene šparglje s šalotko, polovico parmezana in dobro premešamo. Pripravljeno maso zlijemo v ponev, rahlo premešamo, vendar ne do dna, da se lepo zapeče. Po 3 minutah, oziroma ko je omleta v sredini še ‘mokra’, jo potresemo s preostalo polovico parmezana in postavimo v pečico za 2 minuti, da se zapeče še z zgornje strani. Ko vzamemo omleto iz pečice, jo pustimo minuto počivati, nato pa jo ponudimo na ogretem krožniku.