Beluši oziroma šparglji foto: Profimedia
Beluš in špargelj (Asparagus officinalis) sta dve imeni iste zgodnje pomladne zelenjave s posebnim okusom, ki je odvisen od kakovosti pridelave. V prehrani se uporabljajo zgolj poganjki te rastlile, ki pa so lahko ali beli ali zeleni. Ravno zato pa je pogosto dvojno poimenovanje. Beli šparglji, ki jim pogosto rečemo beluši, so praviloma bolj blagega okusa in manj grenki. Pridobiva pa se jih tako, da se jih zasipa s prstjo, poganjki pa zaradi pomanjkanja svetlobe ostanejo beli. Divji šparglji so vedno zeleni, zeleni pa so tudi tisti domači, ki so gojeni brez zasipavanja.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.