petelin, Glööckler
Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

borut petek
Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil luksuzno vilo v Poreču

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Super knjige za naše sončke

7. 4. 2016; 12.00
Avtor: Tina Guček, Mija Nak/Bodi zdrava
tiranozaver, knjiga, dnevnik

Moj tiranozaver dnevnik je dovršena in informacij polna knjiga, v kateri spoznamo življenje in navade tiranozavra in dinozavrov na splošno.

Katere so tiste knjige, ki jih bodo otroci zagotovo vzljubili? Mi vam jih predlagamo nekaj.

Kuharska knjiga za male princeske 

Založba Učila


Male princeske bodo navdušene nad recepti, ki jih bodo našle v tej kuharski knjigi – naučile se bodo pričarati ljubke tortice in izdelati čarobne palčke ter dobile obilo zamisli za pripravo jedi, s katerimi lahko presenetijo goste na zabavi ali jih komu podarijo. Knjiga je polna napotkov o tem, kako ponudiš in okrasiš svoje čudovite kreacije, vsak recept pa vsebuje tudi podatek o zahtevnosti priprave jedi.

Fiona Watt
Obleci modele z nalepkami – ZABAVE
Založba Učila
Ker nas tudi med počitnicami čaka kak dolgočasen ali deževen dan, bodo takšne knjige nedvomno prišle prav. Otroci bodo uživali v ustvarjanju in lepljenju nalepk – v zbirki pa najdete tako knjige za deklice (Zabave, Male nakupovalke, Šolarke, Sanjski poklici) kot za fante (Bojevniki, Junaki v akciji). 

Steve Parker 


Moj tiranozaver dnevnik in Moj pajek dnevnik 
Tehniška založba 
Dovršeni in informacij polni knjigi – v eni spoznamo življenje in navade tiranozavra in dinozavrov na splošno, v drugi beremo zanimivo zgodbo pajkovke in pajkov. Od življenjskega prostora, hrane, sovražnikov in tudi za starše mnogih novih informacij. V knjigah so tudi kartice, na katerih so predstavljeni najbolj značilni predstavniki obeh živalskih vrst. 

Kako deluje človeško telo je knjiga, ki mlade bralce popelje na raziskovalno popotovanje po nenavadnem in čudovitem notranjem ustroju našega telesa.

Dan Green


Kako deluje človeško telo 
Založba Učila
Le kateri starš se v neki fazi otrokovega odraščanja ne spoprime s tisoč in enim vprašanjem o tem, kako deluje naše telo? Ker odgovori niso vedno najlažji, vam bo pri njih nedvomno pomagala ta knjiga, ki mlade bralce popelje na raziskovalno popotovanje po nenavadnem in čudovitem notranjem ustroju našega telesa. Čaka vas nepozabna dogodivščina!

Georgina Segarra 
Ko bom velik, bom … 
Tehniška založba 
Slikovita knjiga, ki bo otrokom predstavila značilnosti zanimivih poklicev (na primer slabše znani organizatorji porok ali zapostavljeni geologi), kakšen je način dela, kakšne so uniforme in kakšna znanja so potrebna. Pa ne samo to – pred 'igranjem' vsakega poklica mora otrok opraviti določeno nalogo (izdelati umetno zobovje, seveda s pomočjo navodil), da lahko začne igro. 

Andy Stanton 


Gospod Gnilc in tajno skrivališče ter Gospod Gnilc in češnja 
Založba Mladinska knjiga 
Novi prigodi gospoda Gnilca, Ivana Janeza Tretjega, Poli, Petka in ostale druščine iz Poprovega Gradca spet prinašata najbolj nenavadne (in bizarne) zaplete, razodeneta marsikatero skrivnost in bosta predvsem poskrbeli za salve smeha. Dve knjigi, ki ju med počitnicami otroci ne smejo spregledati! 

Desa Muck 
Blazno resno slavni 
Založba Mladinska knjiga 
Kultna knjiga, kultna serija Blazno resno in tokrat celo prenovljena izdaja, z bogatejšimi ilustracijami in v tesni povezavi s stripovskim delom. Vse več mladih si želi biti slavnih in prepoznavnih, a ko bodo prebrali to knjigo, si bodo morda premislili. Slava je naporna reč. Zakulisje slave pa umazano ter polno skrivnosti in podtikanj. Brez prijateljev in družine seveda ne gre, kot tudi ne brez vedno potrebnega humorja. 

Salman Rushdie 
Luka in ogenj življenja 
Založba Modrijan 
Rushdieja poznamo bolj po delih za odrasle, a kot boste videli, se tudi v otroških (oziroma mladinskih) vodah odlično znajde, saj piše domišljijsko, slikovito in predvsem dovolj preprosto, da bodo otroci brez večjih težav sledili zgodbi. Luka mora odpotovati v Čarobno deželo in najti ogenj življenja, da bi prebudil svojega očeta, velikega pripovedovalca zgodb. Čaka ga razburljiva dogodivščina!

prejšnji članek
Migajte z bokwo!
Zdravje
Migajte z bokwo!
naslednji članek
Superpoceni superhrana
Zdravje
Superpoceni superhrana
#obraziavenija
obraziavenija