stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Nega v luninem ritmu

17. 4. 2016; 10.15
Avtor: Helena Primic/Bodi zdrava
Ura

Preverite, če drži! foto: Pixabay

Preden se naročite pri frizerju preverite, ali je na dan striženja luna v levu - idealeno za vse, ki imate težave z izpadanjem las.

Globinsko čistite, ko luna raste

Da bo vaša koža zares čista 'do dna por', bolje prekrvljena, voljna in gladka, se globinskega čiščenja lotite ob pojemajoči luni (vključno z mlajem); idealno je v znamenju kozoroga, lahko pa tudi v ovnu, dvojčkih, tehtnici ali vodnarju. Čistilne maske oziroma kakršnega koli čiščenja kože se nikoli ne lotevajte ob rastoči ali polni luni in kadar je v znamenju leva, saj bo ob po luni neugodnem času koža po čiščenju veliko bolj razdražena, pore se bodo sčasoma povečale in postale še občutljivejše. Tako bo umazanija iz okolja lažje vdrla v njih in do motečega srbenja ter vnetja bo le še korak.

Za čiščenje neugodna rastoča in polna luna pa je idealna za nanos krepilnih in negovalnih mask za obraz oziroma kožo. Tudi za nanos hranilnih snovi je najboljša luna v dneh kozoroga, prav tako pa so primerni dnevi v znamenjih ovna, dvojčkov, tehtnice in vodnarja. Ker so tudi za hranjenje kože neugodni dnevi v znamenju leva, kot to velja tudi za čiščenje kože, je več kot očitno, da koža ne mara leva.

Ob dnevu leva za levjo grivo

Zagotovo ste že opazili, da se vaši lasje ne odzovejo enako na vsak obisk frizerja, pa četudi vsakič obiščete istega mojstra za lase. Prisluhnite luninim ritmom glede striženja las in vaši lasje bodo zagotovo bolj zdravo sijali, lasne konice se bodo veliko manj lomile in cepile, izpadanje las se bo zmanjšalo, pa tudi nadležen prhljaj vas bo manj pogosto obiskal. Preden se naročite pri frizerju, tako vedno preverite, ali je na dan striženja luna v levu (lev je idealen za vse, ki imate težave z izpadanjem las ali želite preprečiti plešo) ali devici, izogibajte pa se dnevom v znamenju raka, vodnarja in rib, ki so krivi za to, da lasje postajajo vse tanjši in 'upornejši', mastni še bolj mastni, suhi pa še bolj pusti.

Barva bo obstojnejša in intenzivnejša

Čeprav luna na barvanje las nima tako močnega vpliva kot na striženje, je vendarle dobro slediti njenemu ritmu. Če si boste lase pobarvali ob rastoči luni, bo barva nekoliko obstojnejša in tudi nekoliko intenzivnejša. Nasprotno pa se barva, ki jo nanesete na lase ob pojemajoči luni, hitreje izpere in pogosteje pušča sledove na ovratniku in obleki.

Brijte se, ko luna pojema

Z britvico vlecite počasi, da se izognete neprijetnim krvavitvam zaradi hitenja!

Ste tudi vi že skorajda obupali nad nadležnimi dlakami, ki po odstranitvi (pre)hitro zrastejo, in to pogosto še močnejše ter gostejše? To se zelo rado zgodi, če jih odstranjujete ob rastoči luni v dnevih leva in device. Odstranjevanje dlak na nogah ob neugodnem času lahko povzroči neprijetno zbadanje, koža na intimnem predelu pa se pogosteje vname. Epilacijo oziroma trajno odstranitev dlak si privoščite ob pojemajoči luni v dnevih kozoroga (nekoliko manj idealni, pa še vedno ugodni dnevi so tudi dnevi v ostalih znamenjih ob pojemajoči luni z izjemo leva in device), ki bo poskrbel, da vam nezaželene dlake ne bodo tako hitro znova zrasle, pri rednem odstranjevanju ob tem najugodnejšem času pa se celo lahko zgodi, da se dlake sploh ne bodo več pojavile. Zato dobro preverite, kdaj si pulite obrvi!

Petki so za nohte

Morda se zares sliši nekoliko vračevsko, toda če želite trdne, zdrave in sijoče nohte, si jih je treba striči ob petkih po sončnem zahodu. Če se boste držali tega preprostega luninega nasveta, bodo težave z nohti, ki se pogosto zatrgajo, lomijo in cepijo, kmalu izginile. Seveda je za zdravje nohtov potrebna tudi zdrava prehrana, saj zdravje vendarle prihaja od znotraj, toda morda pa je vzrok vaših težav z nohti le ta, da jih urejate ob sobotah, ki so za nohte po luninem ritmu najmanj ugodne. Še posebno do 12. ure in ko je luna v dvojčkih, raku in ribah. Za nohte je najugodnejša luna v kozorogu, ki lahko izniči tudi neugoden vpliv lune ob sobotah – v dnevu kozoroga sobota sicer ne vpliva pozitivno na nohte, toda prav tako pa ne negativno.

Nega vraščenih nohtov

Nege vraščenih nohtov se lotite kadar koli ob rastoči luni, razen v dnevih rib. Izogibajte se pojemajoči luni, sploh pa v dnevih rib. Če boste upoštevali pravi čas, bodo nohti spet lepo zrasli in bodo povzročali manj bolečin, nega ob neugodnem času pa lahko povzroči, da se vam bodo zdravljeni nohti ponovno vrasli v meso oziroma bo zdravljenje daljše in z več zapleti.

prejšnji članek
Takšna je bila Monica Bellucci kot otrok
Svet slavnih
Takšna je bila Monica Bellucci kot otrok
naslednji članek
Zdravila iz narave
Zdravje
Zdravila iz narave
#obraziavenija
obraziavenija