nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Perpetuum Jazzile ob jubileju kar štirikrat razprodal Cankarjev dom

2. 11. 2023; 12.00
Avtor: K.M.
Perpetuum 1

Jubilej so proslavili tako, kot se spodobi. foto: Simone Di Luca

Perpetuum Jazzile je našem v osrednjem nacionalnem kulturnem hramu prikazal vrhunsko dvourno glasbeno predstavo, v kateri je občinstvo lahko uživalo v domišljenem izboru skladb, brezhibni izvedbi pesmi cele zasedbe in solističnih nastopih, ambient pa so odlično dopolnile video projekcije in teater luči.

Da bo Cankarjev dom za uvod v jesenski počitniški teden gostil vrhunsko glasbeno poslastico, je bilo jasno že ob koncu poletja. Zasedba Perpetuum Jazzile je nenazadnje še vedno edini slovenski izvajalec, ki je dva dni zapored gostoval v areni Stožice - tokrat pa so mojstri pevci namenoma izbrali bolj intimno prizorišče, kjer nastopajo največji svetovni umetniki. Štiri koncerte so razprodali že vnaprej, tako da je ostalo v zraku le še vprašanje, kaj bodo prikazali ob 40-letnici delovanja.

Perpetuum Jazzile so razprodali vse štiri koncerte foto: Simone Di Luca

Polna dvorana Cankarjevega doma foto: Simone Di Luca

Mogoče je kdo pogrešal kakšnega gosta ali vsaj vskok katerega od vidnejših članov iz preteklih postav, a v resnici jih ni nihče pogrešal. Perpetuum Jazzile se je ob žlahtnem jubileju predstavil tak kot je tukaj in zdaj, v vrhunski glasbeno-vizualni produkciji, v katero so bili vpleteni mojstri, ki sodelujejo pri ustvarjanju velikih regionalnih in evropskih koncertnih ter TV-produkcij.

Podprla jih je tudi predsednica države Nataša Pirc Musar. foto: Simone Di Luca

Žanrsko so se pevci sprehodili čez klasiko, filmsko, tradicionalno, narodnozabavno, jazz, soul, pop in rock glasbo, disco, sambo, rock n roll ... poželi glasen aplavz za poklon Davidu Bowieju, občinstvo razvneli z venčkom hitov skupine Abba, vmes vtkali vse single z jubilejnega albuma 'Smells Like ...' ('Derniere Danse', 'We Will Rock You / Radio Ga Ga' in 'Smells Like Teen Spirit'), seveda ni šlo brez 'Africe', ob stoječih ovacijah pa so se od občinstva poslovili s pomenljivim Jacksonovim človekom v ogledalu.

Anže Langus Petrović je v Cankarjev domu podprl tudi svojo srčno izbranko Moniko. foto: Matic Kremžar

Monika Avsenik, sicer tudi pevka pri Perpetuum Jazzile, in Nina Pušlar foto: Matic Kremžar

Vokalni orkester Perpetuum Jazzile se je ob jubileju predstavil v izvrstni kondiciji, kar je letos že dokazal tudi z razprodanimi turnejami po Balkanu, Dalmaciji in Italiji. Vsi ljubitelji glasbe, ki so ostali brez vstopnic ali pa bi želeli vse skupaj še enkrat podoživeti, bodo to lahko storili ob posnetku koncerta, posneli so tudi gradivo za naslednji spot, načrtov za prihodnost pa ekipi tudi ne manjka.

prejšnji članek
Ste napihnjeni? Popijte to!
Zdravje
Ste napihnjeni? Popijte to!
naslednji članek
Žena tega znanega Slovenca v novem duetu poje z Natalijo Verboten
Svet slavnih
Žena tega znanega Slovenca v novem duetu poje z Natalijo Verboten