Isaac Bari
Svet24.si

12-letnik, ki je s 7 leti postal profesor na večih fakultetah za fiziko, bo postal najmlajši študent v zgodovini

darko horvat
Necenzurirano

Vrnitev največjega slovenskega tajkuna: v Izraelu kupuje AI podjetja

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Slovenski voditelj tretjič osovjil Ironmana

26. 6. 2024; 07.00
Avtor: KM/Al.S.
Borec Rudi Sieger na ironmanu. \"Vse se da, če se hoče!\" Z Aktualovo majico gre lažje

Borec Rudi Sieger na ironmanu. "Vse se da, če se hoče!" Z Aktualovo majico gre lažje. foto: Radio Aktual

Rudi Sieger, urednik in voditelj na Aktualu, se je z Ironmanom spoprijel že tretjič. Najprej je v Poreču pretekel polovičnega, leto zatem v Italiji celega, zdaj pa je ponovil »vajo« v Celovcu.

Pred dnevi je tako Rudi Sieger v Avstriji preplaval 3,8 kilometrov, prekolesaril 180 kilometrov in pretekel maraton. Vse to mu je uspelo v času 12 ur, 48 minut in 58 sekund. Rudi se je kljub obveznostim v službi, zahtevnemu delu urednika in voditelja, kljub temu, da je močno zaljubljen, pa da seveda počne še cel kup drugih reči, uspel pripraviti na zahtevno preizkušnjo. In jo, seveda, kaj pa bi drugega pričakovali od Rudija, tudi uspešno opravil. A ni šlo vse gladko. 

"Tekma je bila nekaj posebnega, sploh zato, ker je bila ob meni moja Majči, ki je od živčnosti skoraj trikrat bruhala, medtem ko sem jaz plaval, kolesaril in tekel. To, da je Maja ob meni, mi je pomenilo ogromno, čutil sem še poseben naboj in energijo. Presenečen sem bil, da mi je šlo plavanje z lahkoto skozi, tega res nisem pričakoval. Bolj zahtevno je bilo kolesarjenje, ne samo zaradi hribovitega profila, ampak tudi zato, ker je večino poti med kolesarjenjem deževalo, bilo je hladno, zeblo me je, tako, da je bil to psihično in fizično kar velik preizkus. Tek mi je šel na začetku fantastično, a kasneje sem imel neznosne bolečine v podplatu in sem zaradi njih komaj odtekel. Na dvajsetem kilometru sem na srečo srečal prijatelja Boštjana, s katerim sva se skupaj pripravljala na tekmovanje. Tudi on je imel težave, in odločila sva se, da pretečeva in zaključiva preostalo pot skupaj. Pred ciljem sva si rekla, da se bova šla »kamen, škarje, papir«, in to bo odločilo, kdo bo prvi od naju pritekel v cilj. Zmagal je Boštjan in tako sem ga spustil skozi cilj pred mano," je po osvojenem cilju povedal Rudi, ki ga je v cilju čakalo tudi posebno presenečenje. 

Rudi Sieger na ironmanu. foto: Radio Aktual

"Ko sem pritekel na ciljno ravnino, sem zagledal mojo ljubo sovoditeljico Tamaro Goričanec z napisom Boš ti moja poročna priča? Če sem iskren, v finišu sploh nisem dojel, kaj piše na plakatu, kasneje, ko me je pričakala pri izhodu, me je vprašala še enkrat in to je bil eden najlepših trenutkov tega vikenda. Pika na i," še razkriva Rudi. 

prejšnji članek
Legendarna hrvaška skupina spet ostala brez pevke
Svet slavnih
Legendarna hrvaška skupina spet ostala brez pevke
naslednji članek
Matej Zemljič in Gaja Filač (Skrito v raju) spet skupaj?
Svet slavnih
Matej Zemljič in Gaja Filač (Skrito v raju) spet skupaj?