Charlize Theron Dobra karma

Zvezdnica ima angelski obraz, a moški se je ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 19. oktobra

sarec jansa maske sta pf Reporter.si

Zamaskiranca iz pekla spolitizirala epidemijo: ...

koronavirus, lokal, restavracija, terasa, mize, gostilna Svet24.si

Razglašena je epidemija. Ukrepi zaenkrat še ...

20201015-01031612 Necenzurirano

Tu so podatki: zakaj so zaprli šole?

lj Odkrito.si

Pred in po zaprtju lokalov v Ljubljani.

sabina-mlakar Njena.si

Ljubezen po domače: Ima Sabina zaradi šova ...

Na skrivaj smo okušali: Svežo ponudbo JB restavracije
| K.M.

Na skrivaj smo okušali: Svežo ponudbo JB restavracije

Janez Bratovž, Marko Vavpotič/M24

Kuharski mojster Janez Bratovž je osvežil jesensko ponudbo svoje restavracije v središču Ljubljane in na meni uvrstil odlične domače testenine po resnično dostopnih cenah. Odlična priložnost za obisk.

Na portalu www.njena.si nadaljujemo z našimi obiski slovenske kulinarične ponudbe. Tokrat so nas v prostore JB Restavracije v središču Ljubljane privabile številne objave na družbenih omrežjih, ki so obljubljale osveženo ponudbo kosil, s katerimi bo kuharski mojster Janez Bratovž skupaj s sinom Tomažem in ekipo navduševal v oktobru. Na meniju so v naslednjem mesecu namreč domače testenine po dostopnih cenah cenah od 8 do 15 evrov. 

Prvi vtis?

Sama restavracija seveda ni novost in je nismo obiskali prvič, zato o prvem vtisu ne bomo govorili. Navdušila pa nas je zagnanost priznanega slovenskega kuharskega mojstra, ki v krizi, ki jo je v zadnjih mesecih prinesel virus, ni počival, ampak je skupaj s sinom Tomažem, ki v kuhinji sledi očetovim stopinjam, zavihal rokave in ustvaril nekaj novega. Že ta teden in skozi celoten oktober lahko tako v JB Restavraciji uživate v ponudbi kosil domačih testenin z raznolikimi okusi, ki bodo tako ali drugače prepričali vsakogar. 

Foto: Nejc Pernek - Špageti z jadransko hobotnico

Okusi

Za mizo smo seveda preizkusili različne krožnike in težko rečemo, da nas je kateri izmed njih razočaral, prej nasprotno. Že kombinacija domačih makaronov v paradižnikovi omaki z zelenjavo in skuto, ki na prvi pogled deluje povsem preprosta, je nekaj posebnega. Paradižnikova omaka ni klasična mezga, ki je pisec teh besed zagotovo ne mara, ampak okusna omaka, ki ne prevladuje samih makaronov. Jed, ki bi jo z veseljem večkrat jedli za kosilo in ki bi jo z veseljem radi znali pripraviti tudi sami. Povsem preprosto zvenijo tudi široki rezanci z malancanom, a je tudi tu kombinacija okusov odlično uravnotežena in primerna za okusen obrok. 

Navdušili so nas tudi špageti z jadransko hobotnico, saj je slednja tako mehka in popolno kuhana, da moramo ob tem priznati, da tako popolno pripravljene še nismo jedli. In da, v življenju smo pojedli že kar nekaj hobotnic pripravljenih na različne načine. 

Foto: Nejc Pernek - Fuži v kremi stročjega fižola z mariniranim surovim lososo

Fuži s stročjim fižolom in mariniranim surovim lososom zvenijo nekoliko nenavadno, morda celo eksotično, a je ravno presenečenje okusov tisto, kar jed naredi posebno in okusno. Zagotovo pa primerno za tiste, ki že tako uživajo v okusih surovega lososa. 

Priporočamo pa tudi okušanje jesenskih raviolov s hokaido bučo. Ob tem priznavamo, da so nas sami ravioli popolnoma navdušili. Janez Bratož pa je z ekipo na meni postavil tudi klasične raviole JB Restavracije s pistacijo.

Splošno gledano so vse testenine okusne in odlično spojene z različnimi omakami in dodatki ter tudi s presenetljivimi kombinacijami okusov. Tudi tiste, ki so nam zvenele nekoliko preveč neobičajne, pa na krožniku delujejo zelo uravnoteženo in okusno. 

Foto: Nejc Pernek - Ravioli s hokaido bučo

Cena

Zaradi številnih priznanj, ki jih je Janez Bratovž, tudi s svojo restavracijo, prejel tako v Sloveniji kot tudi v tujini, se številni gostje restavracije še vedno ustrašijo. A za tem ni potrebe. Seveda ponujajo menije, za katere je potrebno odšteti tudi kakšen evro več, a so cene vseeno primerljive s preostalimi vrhunskimi slovenskimi restavracijami. Po drugi strani pa ponujajo tudi jedi na vrhunskem nivoju po cenah povsem dosegljivimi številnim gostom. 

Cene ponudbe domačih testenin, ki bodo na voljo v oktobru, se tako gibljejo med 8 in 15 evrov, Bratovž pa je na meni postavil 6 raznolikih krožnikov. 

Pomembna informacija

Ponudba domačih testenin je na voljo v času kosil, med 12. in 15. uro. 

Ali obisk priporočamo? 

Če boste v naslednjem mesecu iskali prostor za kosilo v središču Ljubljane, potem obisk JB Restavracije zagotovo priporočamo. Ob tem pa že komaj čakamo, kaj bo naveza oče-sin pripravila za naslednje mesece.