Preprosta in hitro pripravljena čokoladna torta. foto: Shutterstock
V testo je dobro primešati lupinico pomaranče za prijetno aromo, lahko pa jo tudi izpustite. Uporabite kakovosten kakav v prahu. Dve jedilni žlici zadostujeta.
1. V skledo ubijemo jajca. Dodamo sladkor, vanilin in stepamo nekaj minut, da naraste. Nato primešamo olje, kakav v prahu, skuto in nastrgano lupinico pomaranč. Nazadnje dodamo še moko in pecilni prašek.
2. Pečemo v pomaščenem modelu za torte. Če boste naredili »pravo« torto, tako s kremo, uporabite manjši pekač, recimo 18 ali 20 cm premera. Sicer pa vzemite pekač premera 24 cm.
Pecite v ogreti pečici na 180 stopinjah Celzija od 35 do 40 minut.
3. Pečeno vzemite iz pečice in pustite, da se ohladi. Iz pomaranč stisnite sok in z njim prelijte torto. Če želite, torto namažite s kremo. Najpreprostejša in res okusna je iz nutelle in kremnega sira. Oboje v enakem razmerju zmešajte v gladko zmes in namažite po torti. Ni treba dodati sladkorja. Okrasite s tankimi rezinami pomaranče.
Objavljeno v reviji Jana, št. 8.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.