Kulinarika
 

Hitro pripravljeno: sočna čokoladno-pomarančna torta

24. 2. 2025; 05.19
Avtor: Metka McCully Žigon / revija Jana
babicina shramba

Preprosta in hitro pripravljena čokoladna torta. foto: Shutterstock

Skrivnost sočnosti te torte je, da v testo dodamo skuto. Ne ustrašite se, ni je niti čutiti, ko je torta pečena.

V testo je dobro primešati lupinico pomaranče za prijetno aromo, lahko pa jo tudi izpustite. Uporabite kakovosten kakav v prahu. Dve jedilni žlici zadostujeta.

Sestavine

  • 4 jajca
  • 180 g sladkorja
  • 100 ml olja ali stopljenega masla
  • 250 g skute (še boljša je rikota, je malo slajša in manj ostra)
  • 2 jedilni žlici kakava v prahu
  • 200 g moke
  • pecilni prašek
  • vaniljin sladkor
  • 2 bio pomaranči

Postopek priprave

1. V skledo ubijemo jajca. Dodamo sladkor, vanilin in stepamo nekaj minut, da naraste. Nato primešamo olje, kakav v prahu, skuto in nastrgano lupinico pomaranč. Nazadnje dodamo še moko in pecilni prašek.

2. Pečemo v pomaščenem modelu za torte. Če boste naredili »pravo« torto, tako s kremo, uporabite manjši pekač, recimo 18 ali 20 cm premera. Sicer pa vzemite pekač premera 24 cm.

Pecite v ogreti pečici na 180 stopinjah Celzija od 35 do 40 minut.

3. Pečeno vzemite iz pečice in pustite, da se ohladi. Iz pomaranč stisnite sok in z njim prelijte torto. Če želite, torto namažite s kremo. Najpreprostejša in res okusna je iz nutelle in kremnega sira. Oboje v enakem razmerju zmešajte v gladko zmes in namažite po torti. Ni treba dodati sladkorja. Okrasite s tankimi rezinami pomaranče.

 Objavljeno v reviji Jana,  št. 8.

Sorodna vsebina

prejšnji članek
Tukaj je Miloš med snemanjem našel mir
Resničnostni šovi
Tukaj je Miloš med snemanjem našel mir
naslednji članek
Slovenska voditeljica ima talent za iskanje lukenj po smučišču
Svet slavnih
Slovenska voditeljica ima talent za iskanje lukenj po smučišču

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.